Categorieën

  • Webshop CycleAnalyst
  • alles over accubewaking
Photo

foto: met dank aan www.watersportbank.nl

Welkom Watersporter

Was vroeger stroom aan boord een grote luxe, tegenwoordig kan je haast niet meer zonder.

Comfort, communicatie en navigatie stellen steeds hogere eisen aan de elektrische installatie en vandaag de dag vaart bijna iedereen rond met één of meerdere serviceaccu's aan boord, om de startaccu te kunnen ontzien.

Stroom uit een autonome stroomvoorziening is er bijna nooit genoeg. De capaciteit van de installatie is vrijwel altijd een compromis tussen de gewenste hoeveelheid stroom en het gewicht aan accu's dat nog verantwoord valt in te bouwen (en de daaraan verbonden investering in accu's)

Omdat de capaciteit meestal beperkt is kan gemakkelijk teveel worden gevraagd van de accu''s waardoor deze beschadigen en snel teruglopen in capaciteit.

Om het maximale uit de accu's te kunnen halen zonder deze onnodig snel te laten verouderen is enige kennis van de werking van accu's nodig én inzicht in de belasting van de accu's.

Een goede accumonitor is dan een verstandige investering omat deze perfect inzicht geeft in de ontlaadstroom, laadstroom en de actuele laadtoestand van de accu's.

Op mijn zoektocht naar een goede accumonitor kwam ik uit bij "goedkoper maar slecht werkend" of "peperduur en te ingewikkeld"

Daarom heb ik besloten de ideale accumonitor zelf te ontwikkelen. Doelmatig, state of the art qua software, maar eenvoudig te bedienen en te begrijpen:

Mijn doel met www.accumonitor.nl is het beschikbaar stellen van de vereiste kennis om goed met accu's om te kunnen gaan én een goede maar betaalbare accumonitor op de markt te brengen.

Dat is de CA-Marine geworden, aangevuld met het gratis boekje "alles over accubewaking"
 

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.